WatSoesto! in theater De Colle

Terug naar homepagina

WatSoesto! in theater De Colle

Geplaatst op: 05-10-2021

KOLLUM – Zaterdagavond was het zover. Op het programma stond een voorstelling van WatSoesto! van Pier21. Theater De Colle was heel blij dat deze voorstelling geheel was uitverkocht en inmiddels weer een volle zaal kon begroeten. Genieten en diepe indruk. Misschien was dat wel de juiste samenvatting van deze voorstelling. Er werd geluisterd, gelachen maar soms was het muisstil. Een verhaal over het gevoel van de boerenjongen wat in de loop der tijd is veranderd. De relatie met zijn ouders en zijn kinderen. Een verhaal wat prachtig werd verteld door Freark Smink met Klaasje Postma in een aangrijpende rol als zijn moeder. Mantelzorg kreeg ineens een hele andere wending.

Dankzij bakkerij Bijl kon na afloop de hoofdrolspelers een mooi pakket worden aangeboden als dank voor een onvergetelijke avond. Na afloop waren de geluiden dan ook zeer positief van de ruim 170 bezoekers. Niet alleen vanwege het mooie verhaal, maar ook omdat men weer een leuke avond kon beleven. Er kwamen zaterdag nog zoveel telefoontjes voor kaarten (maar we zaten vol) zodat de programmaraad in overleg gaat met Pier21 voor een eventuele extra voorstelling in januari 2022. Via de krant en sociaal media maken we het bekend. Die avond is er ook een start gemaakt van de campagne Vrienden van Theater De Colle. Velen hebben zich al aangemeld. Binnenkort gaan we die actie ook meer bekendheid geven.

Voor volgende voorstellingen kan dan ook gekeken worden op www.decolle.nl of andere social media om te kijken wat theater De Colle nog meer te bieden heeft.

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden.

`Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks mear, niks minder. Ik ha wolris lêzen dat je as bern je eigen âlders útsykje. As dat sa is, dan ha ik raar yn ’e war west. Myn mem is okee. Dy besiket altyd te skipperjen en hat in hekel oan rúzje. Mei myn heit is dat oars,’ neffens Frans yn `Wat Soesto!’.

© Foto’s: Gerrit van den Poll

AGENDA

Donderdag 11 November

Lampionnenoptocht (11 nov. 2021)

Doe jij ook weer mee aan de gezelligste Sint Maarten optocht van het jaar? Haal je lampion maar alvast te voorschijn… Vaste traditie in Kollum is de lampionnenoptocht, zo ook dit jaar weer.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2021 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum