Plaatselijk Belang Kollum steunt verkoop gemeentehuis aan FotoCadeau

Terug naar homepagina

Plaatselijk Belang Kollum steunt verkoop gemeentehuis aan FotoCadeau

Geplaatst op: 21-07-2020

KOLLUM – Plaatselijk Belang Kollum noemt de potentiële verkoop van het voormalige gemeentehuis van Kollumerland een buitenkans. In een brief aan het gemeentebestuur vraagt men aandacht voor dit dossier, het belang van voortgang en de vele voordelen voor Kollum en omstreken. ‘ In de gesprekken die wij het afgelopen jaar met u hebben gevoerd over de toekomst van het gemeentehuis hebben wij aandacht gevraagd voor de economische impact van het vertrek van een grote groep werknemers. Compensatie leek ons op zijn plaats. Het vestigen van een nieuw of het blijven van een aansprekend bedrijf met werkgelegenheid was hiervan één van de opties’, zo valt te lezen in het schrijven van Plaatselijk Belang Kollum.

Kansen
Met de verkoop van het gemeentehuis aan het Kollumer bedrijf FotoCadeau.nl worden de uitgangspunten voor compensatie ruimschoots ingevuld. Met name op het gebied van werkgelegenheid biedt het bedrijf nu en in de toekomst veel arbeidsplaatsen aan inwoners van Kollum en omstreken. De groei die het bedrijf voor ogen heeft versterkt dit nog meer (127+ medewerkers). Daarnaast besteedt FotoCadeau een groot deel van haar productie uit aan een Dokkumer bedrijf, wat ook veel werk verschaft aan lokale inwoners. Dat de potentiële koper hart voor de regio heeft, is duidelijk. Daarnaast is het een aansprekend bedrijf met een modern portfolio en mondiaal afzetgebied. Goed voor het imago van de regio en Kollum in het bijzonder. Dit zal andere bedrijven, maar ook nieuwe inwoners aantrekken, is de conclusie van Plaatselijk Belang.

Adequate besluitvorming
In de brief aan het college van burgemeester en wethouders schrijft Plaatselijk Belang dat zij volledig achter de verkoop van het gemeentehuis aan dit bedrijf staan en dringen aan op een adequate besluitvorming op dit dossier, zodat deze ambitieuze ondernemers in Kollum na de zomervakantie snel verder kunnen uitbreiden en uitvoering aan hun plannen kunnen geven.

zzz Gemeentehuis Kollumerland

AGENDA

Dinsdag 30 Mei

Avondvierdaagse Kollum

Van dinsdag 30 mei t/m vrijdag 2 juni organiseert Balanza Beweegcentrum de traditionele avondvierdaagse in Kollum! We starten dinsdag 30 mei om 18.00 uur op de parkeerplaats achter het Beweegcentrum aan de Voorstraat 32 in Kollum. Er is elke avond een route van 5 km en een route van 10 km uitgestippeld.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

© Foto: Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2023 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum