Op stap met de Plusbus

Terug naar homepagina

Op stap met de Plusbus

Geplaatst op: 02-06-2017

KOLLUM – Al een aantal jaren rijdt de Plusbus Op Stap De Lauwers e.o met een gevarieerd gezelschap vanuit Noordoost Fryslân naar diverse plaatsen in Nederland. Ook u kunt gebruik maken van de Plusbus als u 55 jaar of ouder bent. Het brengt u in contact met nieuwe mensen en u komt nog eens ergens. De luxe 9-persoonsbus wordt ingezet voor reisjes en uitstapjes voor ouderen. We bieden een gevarieerd en wisselend programma. Zoals: gezamenlijk boodschappen doen, het bezoeken van een restaurant, waar u lekker en gezellig kunt eten voor een redelijke prijs.

Maar ook een bezoek aan een museum, een theater of een vaartocht behoort tot de mogelijkheden. Ook gaan we regelmatig naar een bestemming in noord west Duitsland met evtueel een diner in dit land. Het programma kunt u vinden op de website van de Plusbus www.plusbusdelauwers.nl of u kunt een programmaboekje aanvragen. Wanneer u zelf een idee of wens heeft kunt u dit melden. Wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn.

Lage prijs
We proberen de prijzen van de ritjes zo laag mogelijk te houden, zodat een breed publiek van onze aanbiedingen gebruik kan maken. Tot nu toe lukt dit dankzij de vele sponsors die ons steunen en de vele vrijwilligers , die altijd maar weer klaar staan om onze passagiers een fijne dag te bezorgen.

Het doel van al deze activiteiten is dat de ouderen (55 plus) in onze samenleving niet vereenzamen, maar in contact blijven met de wereld om hen heen. En het is in de afgelopen periode gebleken dat het werkt. Bijvoorbeeld het met elkaar eten blijkt steeds weer een hoogtepunt van de dag te zijn.
Door dit initiatief wordt deze steeds groter wordende groep van onze maatschappij niet geheel afhankelijk van familie en vrienden, maar kunnen ze ook zelfstandig iets ondernemen.

Bij elk uitstapje gaat er een chauffeur en indien nodig een begeleider(ster) mee. Daarom kunnen mensen die slecht ter been zijn ook mee. Er is ruimte in de bus om uw rollator mee te nemen. Ook is er een rolstoel in de bus, wanneer dat nodig is. De gasten worden van huis gehaald en weer bij de voordeur teruggebracht.

Wilt u meer informatie dan kunt u ons bellen op telefoonnr: 0511-700207 of onze website www.plusbusdelauwers.nl bezoeken. Bovendien verschijnt er iedere 2 maand een programmaboekje met alle bestemmingen, te bestellen via eerder genoemd telefoonnummer of mailadres: bestuur@plusbusdelauwers.nl

AGENDA

Activiteiten van Bibliotheek Kollum in november. Alle activiteiten zijn gratis! En je hoeft niet lid te zijn van de Bibliotheek, iedereen is welkom. Voor sommige activiteiten moet je je opgeven, want dan is er maar beperkt plaats.

Kerstmarkt Kollum

Kerstmarkt Kollum

December actie!

December actie!

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

© Foto: Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2023 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum