Leerlingen ontwerpen bloemzaadzakjes

Terug naar homepagina

Leerlingen ontwerpen bloemzaadzakjes

Geplaatst op: 02-04-2021

KOLLUM – Dinsdag 30 maart was het een spannende dag voor de leerlingen van !mpulse Kollum. In heel Kollum worden binnenkort zakjes met bloemzaad rondgebracht en de leerlingen mochten de voorkant van deze zakjes ontwerpen. Deze bloemzaadzakjes zijn er in drie soorten: wilde bloemen, bijenmix en vlindermix. Er zal dinsdag voor elke soort een winnaar worden gekozen door een jury die bestaat uit een lid van plaatselijk belang Kollum, Henk Pilat (Projectleider NatuerlikFerskaat), Judith Bijlsma (kunstdocente van !mpulse Kollum) en Johannes Kramer (burgermeester vanNoardeast-Fryslân).

De winnaars zijn: Marije Adema Wilde bloemen, Fenna Zwart Bijenmix, en Silke van der Meer Vlindermix

NatuerlikFerskaat is in Kollum in samenwerking met Plaatselijk Belang Kollum een project gestart om heel Kollum groener te maken. Dit project is ontstaan omdat uit onderzoek is gebleken dat de biodiversiteit in Fryslân in iets meer dan 100 jaar met meer dan twee derde is afgenomen. Daarnaast zijn de soorten waarmee het slecht ging tussen 1990 en 1997 qua aantallen gehalveerd. Er moet duidelijk iets gebeuren.Zo willen ze onder andere fruitbomen planten, bijen- en insectenhotels plaatsen en de tuinen in Kollum groener en aantrekkelijker maken voor veel soorten.

Een onderdeel van het project is dat er door heel Kollum zakjes met bloemzaad worden rondgebracht. !mpulse Kollum wilgraag meewerken om de biodiversiteit in en rond Kollum te versterken. De school heeft dit project omarmd en in de lessen mens & natuur wordt er volop aandacht aan dit onderwerp besteed. Zo ontwierpen de leerlingen van !mpulse Kollum alvast de prachtige voorkanten van de in Kollum uit te delen zakjes bloemzaad.

Voor meer informatie: www.piterjelles.nl/impulsekollum/

DSCN2628

© Foto: Sake Beerstra

DSCN2629

© Foto: Sake Beerstra

 

AGENDA

Ook dit jaar wordt de bouwvak in Kollum weer spetterend afgesloten met een driedaags grandioos feest voor jong en oud! Het Kollumer Bouwvakfeest wordt gehouden van 22 tot 24 augustus 2024.

Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2024 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum