Herinneren, Herdenken en Bevrijding

Terug naar homepagina

Herinneren, Herdenken en Bevrijding

Geplaatst op: 30-04-2022

KOLLUM – Zaterdag 07 mei vond er een uniek gebeuren plaats in de van der Bijhal in Kollum! Een theatershow met 50 figuranten, live muziek, diverse gastsprekers, aangevuld met een mooi decor en beeld & geluid. Dit alles was het kader dat het dit jaar 77 jaar geleden is dat we zijn bevrijd van de Duitse bezetting. Een indrukwekkende voorstelling waarin werd Herinnerd, Herdacht en de bevrijding werd gevierd.

Ook waren twee Canadese veteranen aanwezig; Jim Parks en Art Boon. Zij waren direct betrokken bij de bevrijding van Europa en Friesland. Deze helden waren voor een week, op hoge leeftijd, nog eenmaal terug in Friesland. Deze reis van de beide heren kwam in Kollum tot een hoogtepunt, om daarna terug naar Canada te gaan.

Gastsprekers waren Frank Hemminga ,Marjo Wijnbergen en Fred Van Vliet. De muziek werd verzorgd door Brassband Wilhelmina, Brassband De Bazuin, De Graham Low Landers, Pianiste Hinke Jelsma en Violiste Alysha Goesten. Onder andere werd muziek uit de films “Band of Brothers, The Pacific en Schindler’s List” ten gehore gebracht. Het was een waardige en indrukwekkende voorstelling.

 

AGENDA

Maandag 30 Mei

Avondvierdaagse

Maandag 30 mei t/m donderdag 2 juni organiseert Balanza Beweegcentrum Kollum de traditionele avondvierdaagse in Kollum! We starten maandag 30 mei om 18.00 op de parkeerplaats achter het van Balanza Beweegcentrum aan de Voorstraat 32 in Kollum.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

© Foto: Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2022 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum