Grote belangstelling voor Jaarvergadering Plaatselijk Belang Kollum

Terug naar homepagina

Grote belangstelling voor Jaarvergadering Plaatselijk Belang Kollum

Geplaatst op: 07-03-2018

KOLLUM – Op dinsdag 06 maart hield het Plaatselijk Belang Kollum weer hun jaarlijkse ledenvergadering. Deze vond plaats in De Colle en trok boven verwachte belangstelling. Tijdens de ledenvergadering werd een naast de notulen en een financieel verslag ook een presentatie gehouden over de werkzaamheden van het Plaatselijk Belang Kollum van het afgelopen jaar. Rina Sterkenburg nam na acht jaar afscheid van het Plaatselijk Belang Kollum bestuur. Ze werd hartelijk bedankt voor haar lange inzet. Nieuwe leden in het bestuur zijn Theo Lei en Esther Hilderink.

Ook kwamen tijdens de vergadering bestuursleden van het jubilerende Oranje Comité Kollum aan het woord en presenteerden hun programma voor de aankomende Koningsspelen en Koningsdag. Ook kwam Aaltje Rispens aan het woord en vertelde over de dorpenfederatie Kollumerland. Deze federatie vertegenwoordigd alle dorps- en plaatselijkbelangen en uit Kollumerland, om samen sterk te staan tegenover de nieuwe grote fusie gemeente Noardeast-Fryslan.

Wethouder Jelle Boerema huldigde op deze avond alle Kollumer Kampioenen van het afgelopen jaar. Dat was de heer Meine Hoitsma en het Korfbal team Havic C1. Hoitsma eindigde als 49e op het Nederlands kampioenschap 100 kilometer solo hardlopen in Winschoten. De bijna 61-jarige Kollumer was na de 100 kilometer hardlopen overall tweede maar beste Nederlander in zijn leeftijdscategorie 60+ en dat betekende dat hij in deze categorie Nederlands kampioen was geworden. Het Korfbal team Havic C1 is een combinatieteam van de verenigingen Kv Harkema en Kv Invicta. Dit team is zowel op het veld als in de zaal Nederlands Kampioen geworden in 2017.

Gelijk na de vergadering nam Dhr. O. Vries iedereen 220 jaar mee terug in de tijd en vertelede vol passie over het Kollumer Oproer. Een boeiende lezing uit een roerige geschiedenis van Kollum. Aansluitend nam Dhr. Erie Dam het woord. Dam deed een uitgebereid verslag over de plannen om het Kollumer Oproep levensecht na te spelen. In het Kollumer Oproer schuilt mogelijk wel de basis van ons huidige Koningshuis. Daarom zou het fantastisch zijn om dit in de vorm van de Passion na te spelen in Kollum. Met alles er op en eraan. Live televisie, toepasselijke Friese liederen, bekende (Friese ) artiesten, lokale artiesten, heel veel vrijwilligers, kostuums uit die tijd en nog veel meer…

Plaatselijk Belang Kollum
Plaatselijk Belang Kollum vertegenwoordigt de dorpsgemeenschap naar gemeentelijke- en andere instanties. Zij stelt zich tot doel dat de leefbaarheid in het dorp zo optimaal mogelijk blijft. Zij probeert zoveel mogelijk voorzieningen in het dorp te krijgen, c.q. te houden. Ook zet zij zich in voor de woningbouw, de verbetering van de wegen en de verlichting etc. Kortom voor alle zaken die het dorp leefbaar houden of maken.

Nog niet lid?
Op de ledenvergadering van 6 maart 2018 zijn niet-leden ook welkom. De entree is gratis voor iedereen, maar de niet-leden wordt gevraagd lid te worden. De contributie is € 7,50 per gezin per jaar. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het dan weten. Het liefst via e-mail plaatselijkbelang.kollum@gmail.com. Met uw lidmaatschap ondersteunt u het Plaatselijk Belang in haar streven het woon-, leef- en werkklimaat in het dorp te bevorderen.

photo_2018-03-06_21-42-55

© Foto: Sake Beerstra

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2023 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum