De Boer is (S)troef uit Kollum kampioen Drakenbootrace

Terug naar homepagina

De Boer is (S)troef uit Kollum kampioen Drakenbootrace

Geplaatst op: 02-07-2017

KOLLUM – Zaterdag is het team van vriendenploeg De Boer is (S)troef uit Kollum Fries Kampioen Drakenbootvaren geworden. In Kollum werd voor de vijfde keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen zo’n 350 deelnemers verdeeld over 20 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Vorig jaar werden ze tweede.

Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. Zaterdag werd omstreeks 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap officieel geopend door de Commissaris van de Koning, Dhr. Arno Brok. Naast de wedstrijden was er ook een braderie in het centrum, een oldtimershow en waren er diverse activiteiten voor de kinderen nabij de feesttent.

Rond 18.00 uur was de finale van de Drakenbootrace. Drie teams die ieder gezamenlijk in de voorronden de snelste tijden hadden geroeid mochten het tegen elkaar opnemen. De eerste prijs was voor team De Boer is (S)troef uit Kollum, tweede prijs was voor Vriendenploeg De Stobbe en de derde prijs ging naar het team van Café De Tapery uit Burgum. Ook dit jaar was het Klaas Jansma die live verslag deed van de Jumbo drakenbootrace. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in Kollum met een optreden van feestband Exposure 2.0 in de feesttent.

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement en is voornemens om ook in 2018 weer een Open Fries Kampioenschap Drakenboot race te gaan houden. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers. De commissie wil dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes hartelijk danken. Hoofdsponsor is de Jumbo Supermarkt in Kollum.

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

© Foto: Sijmen Zandberg

DSC_0258

AGENDA

Van vrijdag 21 april tot en met donderdag 27 april 2023 staan de jaarlijkse Kollumer Kaasdagen weer gepland. Er is weer een gevarieerd programma samengesteld voor iedereen. Dus…… Net stinne, mar Hinne!!

Tickets: Klik hier

Tickets: Klik hier

Tickets: Klik hier!

Tickets: Klik hier!

Kollumer Kaasdagen

Kollumer Kaasdagen

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

© Foto: Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2023 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum