“DAGJE KOLLUM” GROOT SUCCES

Terug naar homepagina

“DAGJE KOLLUM” GROOT SUCCES

Geplaatst op: 05-08-2013

Elke woensdag van 17 juli t/m 21 augustus organiseerde de ondernemersvereniging  HIM Kollum een dag reisje vanaf Esonstad  (Oostmahorn) naar  Kollum. Bij aankomst in Kollum stond de koffie en gebak klaar voor de gasten in de Oudheidskamer Mr. Andrea.  Van juni tot en met oktober is in Oudheidkamer Mr. Andrea de tentoonstelling over het leven van Foekje Dillema te zien.

Afbeelding 102

Naast veel fotomateriaal, geschreven bronnen en oude beelden, toont de expositie ook de verhalen van mensen van heden, zoals diegenen die Foekje jarenlang van dichtbij hebben meegemaakt, die gymles van haar hebben gehad, haar atletiekcollega, buren, medebestuursleden, mensen voor wie ze veel betekend heeft. Deze tentoonstelling gaat over Foekje als persoon, met alle aspecten van haar leven, in al zijn veelzijdigheid.

Ook werd het oude Rechthuis aan de Voorstraat bezocht. Na een ingrijpende restauratie van de kelders van het oude Rechthuis aan de Voorstraat in Kollum, is de oude gevangeniscel opengesteld voor het publiek. In de cel zijn foto’s en tekeningen opgehangen, waarop de historie van het “Oude Rechthuis”zichtbaar is gemaakt. Het “Oude Rechthuis”, wat in 1797 een belangrijke rol had tijdens het Kollumer Oproer. In de Oude Rechthuis is nu Dierenspeciaalzaak Numan gevestigd.

De twee monumentale kerken in Kollum werden ook bezocht en monumentale gebouwen , de Oosterkerk stamt uit 1923 de Maartenskerk uit de 14e eeuw, Landgoed Philippusfenne oud notarishuis uit 1847,Het Oude Rechthuis uit 1797. ’s Middags kon men Kollum verkennen  of even gezellig op een terrasje zitten. Deze excursie stond onderleiding van Dhr Willem Kloppenburg uit Burum.

AGENDA

Donderdag 01 December

Kollumer Decemberactie

Het is sfeervol winkelen in Kollum. En het is helemaal gezellig als de feestverlichting de straten van het centrum siert en men kans maakt op mooie cadeaus in de decembermaand! Er wordt dit jaar een extra grote prijzenpot vol (hoofd)prijzen beschikbaar gesteld door de deelnemende winkeliers.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

© Foto: Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2022 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum