Bedrijven Expo Noardeast Fryslân gaat niet door

Terug naar homepagina

Bedrijven Expo Noardeast Fryslân gaat niet door

Geplaatst op: 29-09-2021

KOLLUM – De organisatie van de Bedrijven Expositie Noardeast-Fryslân heeft de moeilijke beslissing genomen om de expositie / netwerkbeurs niet door te laten gaan. De belangstelling voor deze netwerkbeurs was groot echter het aantal daadwerkelijke aanmeldingen was lager dan de verwachting van de organisatoren. Er zijn diverse oorzaken te bedenken maar de meest voorkomende reden was toch wel (de nasleep van) de coronacrisis.

Uit persoonlijke benadering bij bedrijven en instellingen bleek dat het initiatief tot deze beurs zeer werd gewaardeerd maar dat er de tijd ontbrak om hiervoor personele bezetting vrij te maken. Bedrijven geven aan dat men het op dit moment gelukkig weer druk heeft maar dat er te weinig personeel beschikbaar is op de arbeidsmarkt. Men kan geen of moeilijk personeel vrij maken om de beursstand te bemannen.

De grote(re) bedrijven en organisaties geven aan dat alle handjes welkom zijn en de lokale, veelal wat kleinere, middenstanders geven aan dat de opgelegde maatregelen in verband met het coronavirus hen vaak financieel noodzaakte om personeel te ontslaan. Personeel wat nu weer nodig is maar vaak al een functie elders heeft gevonden. Hierdoor zijn deze middenstanders genoodzaakt om samen met het hele gezin hun bedrijf draaiende te houden om de klanten te kunnen bedienen.

De organisatie van de Bedrijven Expositie Noardeast-Fryslân wilde een mooie en representatieve beurs neerzetten in de nieuwe Campus te Kollum. Door het aantal aanmeldingen bleek dit niet mogelijk. Een moeilijke maar enerzijds begrijpelijke keus. Het is in ieder geval fijn om te weten dat het weer goed gaat met de bedrijven.

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren Daniël Pijnacker BV, Walbeschoeiingnoord.nl, MijnDesign en BoukeKoning.nl, om (een deel) van de voorbereidingskosten voor hun rekening te nemen. De organisatie is zeker van plan om in de toekomst de voorbereidingen weer op te pakken.

AGENDA

Donderdag 11 November

Lampionnenoptocht (11 nov. 2021)

Doe jij ook weer mee aan de gezelligste Sint Maarten optocht van het jaar? Haal je lampion maar alvast te voorschijn… Vaste traditie in Kollum is de lampionnenoptocht, zo ook dit jaar weer.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2021 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum