Aubade weer terug op de Voorstraat

Terug naar homepagina

Aubade weer terug op de Voorstraat

Geplaatst op: 30-04-2019

KOLLUM – Zaterdagmorgen op Koningsdag was er weer veel belangstelling bij de aubade in Kollum. Deze keer weer vanaf het oude gemeentehuis aan de Voorstraat bij Huize van Sytzama. Wethouder Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast Fryslân nam de aubade af. Na een welkomstwoord door Jettie Teeninga volgde een toespraak door de wethouder. Het weer liet de belangstellenden wat in de steek de paraplu moest op.

Na de toespraak werden liederen gezongen onder begeleiding van brassband Wilhelmina. Na de toast met oranjebitter en ranja werd het Friese volkslied en het Wilhelmus gezongen. Wethouder Jouke Douwe de Vries kreeg bloemen aangeboden door Joey Seerdem (groep 1) en Lotte Ros (groep 4) van de Kon. Julianaschool uit Kollum. Aubade een typisch Nederlandse traditie is een aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning toezingt.

20190427-Aubadekollum-7-1024x580

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Zaterdag 23 September

Opening theaterseizoen 2023/2024

Op Zaterdag 23 september opent Theater De Colle het nieuwe theaterseizoen extra feestelijk met een dubbele voorstelling. In de ochtend is Joes is er weer, een oude bekende van ons Theater en we verheugen ons op haar nieuwe sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders.

Oktoberfest Kollum 2023

Oktoberfest Kollum 2023

Town of Terror 27 & 28 okt.

Town of Terror 27 & 28 okt.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

© Foto: Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2023 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum