Abba en de sfeer uit de 70′s en 80′s

Terug naar homepagina

Abba en de sfeer uit de 70′s en 80′s

Geplaatst op: 30-04-2019

KOLLUM – Vrijdagavond 26 april stonden ze met z’n zessen in de Sporthal van Kollum garant voor een sfeervol eventueel avondvullend programma, met repertoire waarbij iedereen vaak achteraf zegt: “Ik kende de nummers allemaal”. Het is muziek met een grote herkenbaarheid waardoor spontaan hele zangkoren ontstaan tijdens deze concerten. De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de ABBA Tribute waardoor ze in staat zijn die karakteristieke ABBA sound weer ten gehore te brengen.

Typerend is ook wat ABBA muziek aan emoties losmaakt bij het publiek van vreugde tot verdriet het zit er allemaal in! Onwaarschijnlijk goed en muzikaal perfect in balans heeft ABBA tussen 1972 en 1982 zijn handtekening achtergelaten in de popmuziek. Daarbij worden ze o.a. ondersteund door perfect licht en geluid waardoor de sfeer van destijds zeker heel dicht in de buurt komt van het origineel.

Dat er authentieke 70′s en 80′s (originele ABBA) kleding gedragen tijdens de performance maakt het plaatje compleet. Niet alleen de generatie die in de jaren 70 en 80 het tijdperk van ABBA heeft meegemaakt gaat een avondje “uit z’n dak”. Steeds meer jongeren volgen dat voorbeeld. Dit is het ultieme bewijs dat de ABBA van alle tijden is.

Spicks&Specks bestaande uit Rene Soethout en Thijs Meester brengen u terug naar de hoogtij dagen van de BeeGees. Zij doen dit op geheel eigen wijze, soms benaderen ze de heren Gibb soms geven ze er een eigen draai aan. Het duo is dan ook geen coverband zoals er al zoveel zijn en dat is misschien ook wel de kracht van de twee mannen. Naast de hits van de BeeGees brengen ze ook andere hits uit de jaren 60 – 70 – 80. Denk bv aan de cats. Een optreden dus dat vele herinneringen naar boven zal halen.

In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). In 2013 heeft ABBA Tribute zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van deze legendarische groep.

Hoogtepunt in 2014 was een optreden voor meer dan 15.000 mensen (Kasteeltuinconcerten in Helmond) welke specifiek voor ABBA Tribute kwamen. Het was een geweldige ervaring. Met twee top vocale Dancing Queens aan het front en gedegen muzikaal vakmanschap daarachter waarbij het live musiceren hoog in het vaandel staat is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud.

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Ook dit jaar wordt de bouwvak in Kollum weer spetterend afgesloten met een driedaags grandioos feest voor jong en oud! Het Kollumer Bouwvakfeest wordt gehouden van 22 tot 24 augustus 2024.

Wieger Holwerda

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2024 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum