Voorstraat in teken van Kollumer Oproerdagen

Terug naar homepagina

Voorstraat in teken van Kollumer Oproerdagen

Geplaatst op: 07-07-2019

KOLLUM – Vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019 organiseerde de Winkeliersvereniging HIM de Kollumer Oproerdagen. Op de Voorstraat in Kollum waande men zich even helemaal terug in de tijd van 1797. Met een groot straattheater gezelschap en de winkeliers was dit een beleving voor het hele gezin. Dit alles gelijktijdig met het Openluchtspektakel “Salomon, het Kollumer Oproer”, wat in de eerste week van juli plaats vind op het Maartensplein.

Op vrijdag 5 juli van 16.00 tot 19.30 uur wandelde men door een grote poort zo terug in de tijd. De dorps omroeper waarschuwt iedereen dat het onrustig is in Kollum omdat de Fransen aan de macht zijn. Door de poort heen gekomen speelt zich het leven af van 1797 met bedelaars, werkvrouwen, straatschoffies, rijke adel en zakenmensen en nog veel meer. Ook de winkeliers hadden speciale acties en brachten hun winkels terug in de stijl van eind 1700.

Er speelden in totaal 46 mensen aan mee onder wie 13 kinderen, met als speciale gast Sj.Starkenburg sr, die na de oorlog zelf nog heeft mee gespeeld in het toneelstuk over ‘t oproer, Skaad en Ljocht. Ook zijn zoon en kleinzoon deden mee: Drie generaties Starkenburg dus!! De kleding werd verzorgd door outfit toneel kleding uit Bergum en was al een prachtig decor om naar te kijken.

© Foto: Sijmen Zandberg / rtvnof.nl

AGENDA

Zaterdag 08 Februari

Elfkroegentocht 2020

Op zaterdag 08 februari 2020 word voor de achtste keer de grootste kroegentocht van Nederland georganiseerd. De elfkroegentocht gaat langs elf kroegen in acht verschillende dorpen in Noordoost- Fryslan.

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum