Verbouwing van de kerkzaal in de Oosterkerk

Terug naar homepagina

Verbouwing van de kerkzaal in de Oosterkerk

Geplaatst op: 19-06-2020

KOLLUM – In de Oosterkerk in Kollum is men druk bezig met vrijwilligers en de aannemer om het podium te vergroten en deze rolstoel vriendelijk te maken. Nu er als gevolg van de corona crisis geen kerkdiensten meer worden gehouden in de Oosterkerk, heeft de bouwcommissie van de gelegenheid gebruik gemaakt te starten met de verbouwing van de kerkzaal. Een aantal vrijwilligers is op 4 mei begonnen met de eerste sloopwerkzaamheden. Daarna is begonnen met het verwijderen van een aantal banken en het vergroten en vernieuwen van het liturgisch centrum. ,,Dat de doven banken weg zijn gehaald vind ik wel jammer”, zegt koster Henk Dijkstra. ,,Maar verder ben ik er wel content mee”.

De inzet van vrijwilligers is beperkt, daarom worden veel werkzaamheden in de kerkzaal door een aannemer uitgevoerd. In de kerk traden soms koren op met meer dan 100 man, dan stond de helft maar op het podium en dat is nu opgelost. De kerk is gebouwd in 1924 en ontworpen door architect Egbert Reitsma. Het exterieur is nog in oorspronkelijke staat en ook veel van het interieur is nog zoals Egbert Reitsma het bedacht heeft.

20200612oosterkerk-kollum-3-1

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Vrijdag 13 Augustus

Jaarmarkt Centrum Kollum

Tot onze grote spijt gaat het zomerprogramma i.v.m. de maatregelen omtrent corona niet door. Alleen de jaarmarkt gaat wel door, zonder entertainment (Bertus Sipma). De grote bingoshow gaan we wederom online doen, de exacte datum is nog niet bekend.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2021 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum