Plaatselijk Belang Kollum richt Gebiedsfonds op voor Kollum

Terug naar homepagina

Plaatselijk Belang Kollum richt Gebiedsfonds op voor Kollum

Geplaatst op: 19-06-2020

KOLLUM – Op dinsdag 16 juni ondertekenden GroenLeven en Plaatselijk Belang Kollum de overeenkomst, die het startschot vormt van het Gebiedsfonds Kollum. Het Gebiedsfonds wordt opgericht naar aanleiding van de komst van het zonnepark bij industrieterrein Jumaheerd en komt ten goede van de omgeving Kollum. GroenLeven heeft ten oosten van Kollum, nabij het industrieterrein Jumaheerd, een zonnepark van 7,7 hectare gerealiseerd, bestaande uit ruim 26.500 panelen. Dit staat gelijk staat aan groene stroom voor zo’n 1.500 huishoudens.

Na de bekendmaking van de komst van het park is er gekeken naar hoe inwoners en omwonden kunnen meeprofiteren. In overleg met Plaatselijk Belang Kollum is uiteindelijk gekozen voor een Gebiedsfonds voor omgeving Kollum. Vanuit het initiatief van het zonnepark is het gebiedsfonds ontstaan en heeft GroenLeven een financiële bijdrage gedaan. Met het Gebiedsfonds kunnen maatschappelijke projecten worden ondersteund in de regio Kollum, zoals duurzame energie bij bijvoorbeeld lokale sportverenigingen, sociaal maatschappelijke doeleinden of samenlevingsactiviteiten.

Het Plaatselijk Belang is verantwoordelijk voor de juiste besteding van de financiële bijdrage aan de diverse projecten. Binnenkort komt Plaatselijk Belang Kollum met een overzicht van de verenigingen die een beroep op het gebiedsfonds kunnen doen en voor welk bedrag men in aanmerking kan komen.

20200616gebiedsgonds-kollum-8

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Maandag 23 Maart

Activiteiten afgelast

Het coronavirus raakt vrijwel iedere organisatie en individu. In het hele land zijn vergaande maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een onzekere en zware tijd voor veel mensen en bedrijven. Ook voor het organiseren van evenementen zijn het onzekere tijden. De volksgezondheid staat op nummer één. Daarom hebben wij als verenigingen en stichtingen in onderling overleg geconstateerd dat we helaas alle geplande evenementen tot tenminste 1 september moeten cancelen.

koopavond tijdelijk tot 20 uur

koopavond tijdelijk tot 20 uur

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum