Plaatselijk Belang Kollum richt Gebiedsfonds op voor Kollum

Terug naar homepagina

Plaatselijk Belang Kollum richt Gebiedsfonds op voor Kollum

Geplaatst op: 19-06-2020

KOLLUM – Op dinsdag 16 juni ondertekenden GroenLeven en Plaatselijk Belang Kollum de overeenkomst, die het startschot vormt van het Gebiedsfonds Kollum. Het Gebiedsfonds wordt opgericht naar aanleiding van de komst van het zonnepark bij industrieterrein Jumaheerd en komt ten goede van de omgeving Kollum. GroenLeven heeft ten oosten van Kollum, nabij het industrieterrein Jumaheerd, een zonnepark van 7,7 hectare gerealiseerd, bestaande uit ruim 26.500 panelen. Dit staat gelijk staat aan groene stroom voor zo’n 1.500 huishoudens.

Na de bekendmaking van de komst van het park is er gekeken naar hoe inwoners en omwonden kunnen meeprofiteren. In overleg met Plaatselijk Belang Kollum is uiteindelijk gekozen voor een Gebiedsfonds voor omgeving Kollum. Vanuit het initiatief van het zonnepark is het gebiedsfonds ontstaan en heeft GroenLeven een financiële bijdrage gedaan. Met het Gebiedsfonds kunnen maatschappelijke projecten worden ondersteund in de regio Kollum, zoals duurzame energie bij bijvoorbeeld lokale sportverenigingen, sociaal maatschappelijke doeleinden of samenlevingsactiviteiten.

Het Plaatselijk Belang is verantwoordelijk voor de juiste besteding van de financiële bijdrage aan de diverse projecten. Binnenkort komt Plaatselijk Belang Kollum met een overzicht van de verenigingen die een beroep op het gebiedsfonds kunnen doen en voor welk bedrag men in aanmerking kan komen.

20200616gebiedsgonds-kollum-8

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Dinsdag 01 December

December Prijzenactie in Kollum

De hele maand december prijzen actie in Kollum. Bij elke HIM lid winkelier ontvangt u bij aankoop bonnen waarop u naam en adres kunt zetten. De eerste prijs is een waardebon van € 750,- . Dit bedrag is alleen te besteden bij de HIM aangesloten winkels.

December actie 2020

December actie 2020

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum