Herdenking Soensterdijk Kollumerpomp

Terug naar homepagina

Herdenking Soensterdijk Kollumerpomp

Geplaatst op: 05-05-2021

KOLLUMERPOMP – Op een winderige dinsdagavond op 4 mei vond de herdenking plaats in kleine kring bij het verzetsmonument op de Soensterdijk bij Kollumerpomp. Door het coronavirus hebben de 4 mei-herdenkingen een andere invulling gekregen dan andere jaren. Om acht uur werd het hoornsignaal gegeven door Heine Adema, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna werd de “Taptoe infanterie” door Heine en gespeeld en twee coupletten van het Wilhelmus.

Achtereenvolgens werden de kransen en bloemstukken gelegd. Er werd een krans gelegd door wethouder Jelle Boerema namens de gemeente Noardeast-Fryslân, “de Bond van Wapenbroeders”, Stichting “Friesland 1940-1945”, Oranjecomité Kollum, Dorpsbelang Kollumerpomp, Vereniging Plaatselijk Belang Kollum en “Basisschool “de Wegwijzer” door Jelle André Pilat. Wij hopen dat we volgend jaar weer met elkaar onze vrijheid mogen herdenken bij het monument.

DSCN3953 DSCN3957 DSCN3958 DSCN3961 DSCN3964 DSCN3969 DSCN3971 DSCN3981 © Foto’s: Sake Beerstra

 

 

 

AGENDA

Zaterdag 17 Juli

Kollum culinair!

17 juli 2021 wordt er door de ondernemersvereniging HIM in Kollum een gezellige streekmarkt georganiseerd, Kollum culinair! Hier zullen de lokale winkeliers en verschillende andere standhouders hun heerlijke producten aanbieden. Hierbij moet u denken aan een lekker visje, diverse kruiden, jam, worst, pinda's, kaas, groente en meer! Ook zullen er diverse oude ambachten uitgeoefend worden op de Voorstraat. Dit alles onder live muziek van de Harry G blues band en Popkoor.

#TROTSOPKOLLUM

#TROTSOPKOLLUM

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2021 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum