Eiffeltoren festival te Kollum

Terug naar homepagina

Eiffeltoren festival te Kollum

Geplaatst op: 09-03-2020

KOLLUM – Tijdens de jaarlijkse Kollumer Oproer Dagen op 18, 19 en 20 juni 2020 zal dit jaar een “Eiffeltoren festival” plaatsvinden. Hiervoor wordt er een heuse replica van de Eiffeltoren ( schaal 1 op 10 ) in het centrum van Kollum gebouwd met een hoogte van 30 meter. Daarnaast zal er bij de entree van Kollum een welkomstpoort worden gebouwd waarbij de Arc de Triomphe als voorbeeld zal dienen. De bouwwerken zijn ontworpen door Bussel engineering en zullen worden gerealiseerd door de firma’s ABS-steigerbouw,Starko en Canvas company. De aanvraag voor vergunning ligt reeds bij de gemeente.

De Kollumer Oproer Dagen staan traditiegetrouw in het teken van de Franse bezetting in 1797 , waarbij we vorig jaar het spektakelstuk “Salomon, het Kollumer Oproer “ hebben uitgevoerd. Ruim 12000 bezoekers hebben hiervan kunnen genieten. Dit jaar zullen de festiviteiten plaatsvinden in het centrum van Kollum waarbij de Voorstraat in twee gebieden zal worden ingedeeld nl een Franse gezind deel en een Oranje gezind deel. Elk deel zal zich onderscheiden door bijzondere bij dit deel passende activiteiten.

Zo is er een Foir aux artisans ( soort kunstmarkt) en een Boerenmarkt ( met als thema kringlooplandbouw) gepland, een modeshow, een dans demonstratie met bal musette, veel muziek ,straatfiguranten zoals Franse militairen ( van de voorstelling vorig jaar) etc. Teveel om nu op te noemen maar de komende maanden zal het programma meer en meer bekend worden gemaakt. De organisatie van het geheel is ontstaan door een samenwerking van de HIM en de Stichting Kollumer Oproer. Het belooft een zeer bijzonder festival te worden.

!cid_8C9B973F-CCEC-4898-9A9D-845D314A3731

© artist impression

AGENDA

Maandag 23 Maart

Activiteiten afgelast

Het coronavirus raakt vrijwel iedere organisatie en individu. In het hele land zijn vergaande maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een onzekere en zware tijd voor veel mensen en bedrijven. Ook voor het organiseren van evenementen zijn het onzekere tijden. De volksgezondheid staat op nummer één. Daarom hebben wij als verenigingen en stichtingen in onderling overleg geconstateerd dat we helaas alle geplande evenementen komend half jaar (tot en met juni) moeten cancelen. De risico’s zijn simpelweg te groot.

koopavond tijdelijk tot 20 uur

koopavond tijdelijk tot 20 uur

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum