Burendag op Hertenkamp Kollum

Terug naar homepagina

Burendag op Hertenkamp Kollum

Geplaatst op: 28-09-2019

KOLLUM – Op vrijdagmorgen 27 september heeft het bestuur van Plaatselijk Belang de buren van het Hertenkamp in Kollum uitgenodigd voor een kop koffie. Dit in het kader van de nationale burendag. Een mooie gelegenheid om de direct omwonenden te laten zien hoe er gewerkt wordt aan het vervolmaken van het hekwerk om het Hertenkamp heen. Mede dankzij de subsidiëring voor een burendag activiteit kan een groot deel van het hekwerk worden verstevigd en veiliger gemaakt. Een absolute noodzaak nu er steeds meer op het Hertenkamp valt te doen. Zowel de vele dieren, als de vele, vaak jonge, bezoekers moeten wel veilig zijn.

Daarnaast is een dergelijke gelegenheid het ideale moment om de mensen die het dichtst bij het Hertenkamp wonen ook eens een blik achter de schermen te geven en meer te betrekken bij het reilen en zeilen van het Hertenkamp. En op die manier de al zeer goede banden nog weer eens aan te trekken. Dit alles in het streven van het bestuur om het Hertenkamp steeds meer te laten worden tot de ontmoetingsplaats van alle Kollumer, jong en oud.

Op bijgaande foto’s ziet u de vrijwilligers en de buren aan de koffie na de werkzaamheden om het park nog mooier te maken dan het nu al is. Tevens werd deze gelegenheid aan gegrepen om het voorzitterschap over te dragen van Yme Westra naar Paul Maasbommel. Yme heeft het voorzitterschap een flink aantal jaren op zich genomen en zal voortaan als lid van het bestuur zich vooral richten op het binnen halen van de voor de verdere groei van alle activiteiten van Plaatselijk Belang zo belangrijke financiële middelen.

Mede beheerder gezocht voor het hertenkamp Kollum
Het hertenkamp in Kollum is een geweldig mooie pleister-en recreatieplaats in Kollum, vallend onder de verantwoordelijkheid van Plaatselijk Belang Kollum. Het doel is om deze rustgevende recreatieplek en speelplek te laten uitgroeien tot één van de mooiste ontmoetingsplaatsen in Kollum.

De dagelijkse zorg voor de dieren en het onderhoud van het sfeervolle terrein wordt gedaan door vele vrijwilligers. Vereniging Plaatselijk Belang Kollum is op zoek naar een nieuwe (mede)beheerder. Dus, heb je ervaring met het verzorgen van dieren en zou je die ervaring graag willen gebruiken en ter beschikking willen stellen aan de inwoners van Kollum, dan is er voor jou vast een plekje op het mooie hertenkamp van Kollum.

Wat moet er zoal gedaan worden
Op werkdagen in overleg met de mede beheerder zorg dragen voor het voeren van de dieren in de ochtend en de avond. Het verrichten van kleine werkzaamheden op het hertenkamp met een grote groep vrijwilligers. Het in de gaten houden van de gezondheidstoestand van de dieren. Een oogje houden op het hertenkamp in het algemeen. Het op peil houden van de voorraden van het hertenkamp

Wat staat er tegenover?
Veel contact met dieren en natuur, veel contact met de talloze bezoekers. De weekeinden vrij, voelt u zich aangesproken en geroepen? Schroom dan niet en neem contact op met Plaatselijk Belang Kollum. Dat kan via mail plaatselijkbelang.kollum@gmail.com, of door te bellen met 06 15 57 17 67

20190927hertenkamp-1-1024x578

AGENDA

Maandag 23 Maart

Activiteiten afgelast

Het coronavirus raakt vrijwel iedere organisatie en individu. In het hele land zijn vergaande maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een onzekere en zware tijd voor veel mensen en bedrijven. Ook voor het organiseren van evenementen zijn het onzekere tijden. De volksgezondheid staat op nummer één. Daarom hebben wij als verenigingen en stichtingen in onderling overleg geconstateerd dat we helaas alle geplande evenementen tot tenminste 1 september moeten cancelen.

koopavond tijdelijk tot 20 uur

koopavond tijdelijk tot 20 uur

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum