Luchtballon stijgt op vanaf Kollum

Terug naar homepagina

Luchtballon stijgt op vanaf Kollum

Geplaatst op: 25-08-2019

KOLLUM – De weersomstandigheden waren goed, dus ging zondag om 19.45 uur in Kollum één luchtballon met tien personen de lucht in vanaf het 1250 veld aan de Willem Lodewijkstraat. Dit avontuur zou al eerder plaatsvinden tijdens het Drakenboot festival maar kon toen door te harde wind niet doorgaan. Daniel Westra uit Burgum heeft tijdens de verloting op het Drakenbootfestival een ticket gewonnen en ging ook mee het luchtruim boven Kollum verkennen. De ballon kwam uiteindelijk bij Tytsjerk weer veilig aan de grond. 

Aanvankelijk zouden er twee luchtballonnen opstijgen waaronder ook een speciale rolstoelvlucht. In een speciale rolstoelmand zou Debbie, woonachtig in het “Hart van Kollum”, ook een unieke vaart maken, maar de verwachting was dat vanaf zee de wind te krachtig zou zijn, waardoor een vaart met een rolstoel niet verantwoord was.

De ballonvaart met de rolstoel is nu uitgesteld naar zaterdag 21 september 2019, de organisatie hoopt dat het weer dan perfect voor deze vaart zal zijn. Op 21 september zal ook nog een tweede ballon het luchtruim kiezen, omdat er nog steeds mensen zich aanmelden om dit unieke gebeuren mee te maken. Aanmelden kan nog steeds via www.balloncentrum.nl

 

photo_2019-08-29_17-31-03

AGENDA

Zaterdag 18 Juli

Zomerprogramma 2020

Ondernemersvereniging HIM Kollum presenteert het zomerprogramma van 2020 met vijf weken lang op de zaterdag een leuke act of muziek in het historisch centrum van Kollum.

koopavond tijdelijk tot 20 uur

koopavond tijdelijk tot 20 uur

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum