Afscheid van Maurice Lingsma in De Colle

Terug naar homepagina

Afscheid van Maurice Lingsma in De Colle

Geplaatst op: 10-05-2019

KOLLUM – Veel belangstelling op woensdagmiddag 8 mei bij het afscheid van de pachter Maurice Lingsma en zijn gezin en van zalencentrum De Colle. Dertien jaar lang was Maurice Lingsma het gezicht van De Colle maar helaas is hier een einde aangekomen.

Nadat de bedankjes en cadeaus waren overhandigd was het woord aan Piter Buruma. In de toespraak van Burema secretaris van het Colle bestuur. Buruma vertelde dat al dertien jaar Maurice Lingsma het gezicht van de Colle is en daar binnenkort een einde aan komt. In 2006 werd Maurice Pachter van De Colle samen met zijn vrouw Muriël en zijn beide dochters Sanne en Lara. Maurice wist in een korte tijd een goed band op te bouwen met alle gebruikers van de Colle.

Maurice heeft alleen en samen met zijn gezin heel wat uurtjes in Kollum en De Colle doorgebracht gedurende afgelopen 13 jaar. Het bestuur en de gemeenschap van Kollum zijn jullie daar zeer erkentelijk voor. Maurice heeft bewust de keus gemaakt om niet mee te gaan als nieuwe pachter naar Campus Kollum. Hij wil in de komende tijd zijn horeca werkzaamheden in kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuw Zijlen verder uitbreiden in zich daar helemaal op richten. Na deze woorden van Buruma kregen Maurice Lingsma een attentie overhandigd door Piter Buruma, secretaris en Jacob van Dijk, penningmeester van het Collebestuur.

Uiterlijk 1 september 2019 moet De Colle leeg worden overgedragen aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Van het huidige Colle-bestuur maken Gerrit Barkmeijer en Lammert Schotanus inmiddels deel uit van het Campusbestuur, waarbinnen zij de belangen van de Colle behartigen.

Daarmee komt er dan een einde aan een periode van 46 jaar De Colle op deze locatie en zullen de gebouwen na de bouwvak worden afgebroken. Maar de dorps huisfunctie van De Colle blijft bestaan binnen het nieuwe Campusgebouw, dat inmiddels is opgeleverd en na de zomervakantie in gebruik zal worden genomen.

20190508-afscheid-de-Colle-29-1024x580

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Maandag 23 Maart

Activiteiten afgelast

Het coronavirus raakt vrijwel iedere organisatie en individu. In het hele land zijn vergaande maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een onzekere en zware tijd voor veel mensen en bedrijven. Ook voor het organiseren van evenementen zijn het onzekere tijden. De volksgezondheid staat op nummer één. Daarom hebben wij als verenigingen en stichtingen in onderling overleg geconstateerd dat we helaas alle geplande evenementen tot tenminste 1 september moeten cancelen.

koopavond tijdelijk tot 20 uur

koopavond tijdelijk tot 20 uur

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollum e.o.  bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2020 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum