Afscheid van Maurice Lingsma in De Colle

Terug naar homepagina

Afscheid van Maurice Lingsma in De Colle

Geplaatst op: 10-05-2019

KOLLUM – Veel belangstelling op woensdagmiddag 8 mei bij het afscheid van de pachter Maurice Lingsma en zijn gezin en van zalencentrum De Colle. Dertien jaar lang was Maurice Lingsma het gezicht van De Colle maar helaas is hier een einde aangekomen.

Nadat de bedankjes en cadeaus waren overhandigd was het woord aan Piter Buruma. In de toespraak van Burema secretaris van het Colle bestuur. Buruma vertelde dat al dertien jaar Maurice Lingsma het gezicht van de Colle is en daar binnenkort een einde aan komt. In 2006 werd Maurice Pachter van De Colle samen met zijn vrouw Muriël en zijn beide dochters Sanne en Lara. Maurice wist in een korte tijd een goed band op te bouwen met alle gebruikers van de Colle.

Maurice heeft alleen en samen met zijn gezin heel wat uurtjes in Kollum en De Colle doorgebracht gedurende afgelopen 13 jaar. Het bestuur en de gemeenschap van Kollum zijn jullie daar zeer erkentelijk voor. Maurice heeft bewust de keus gemaakt om niet mee te gaan als nieuwe pachter naar Campus Kollum. Hij wil in de komende tijd zijn horeca werkzaamheden in kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuw Zijlen verder uitbreiden in zich daar helemaal op richten. Na deze woorden van Buruma kregen Maurice Lingsma een attentie overhandigd door Piter Buruma, secretaris en Jacob van Dijk, penningmeester van het Collebestuur.

Uiterlijk 1 september 2019 moet De Colle leeg worden overgedragen aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Van het huidige Colle-bestuur maken Gerrit Barkmeijer en Lammert Schotanus inmiddels deel uit van het Campusbestuur, waarbinnen zij de belangen van de Colle behartigen.

Daarmee komt er dan een einde aan een periode van 46 jaar De Colle op deze locatie en zullen de gebouwen na de bouwvak worden afgebroken. Maar de dorps huisfunctie van De Colle blijft bestaan binnen het nieuwe Campusgebouw, dat inmiddels is opgeleverd en na de zomervakantie in gebruik zal worden genomen.

20190508-afscheid-de-Colle-29-1024x580

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Donderdag 15 Augustus

Paalzitten in Kollum komt terug!!

Na zeven jaar is het “Paalzitten” weer terug in het centrum van Kollum. Paalzitten Kollum wordt georganiseerd in de laatste week van de bouwvak van 15 tot 17 augustus 2019 met een boordevol programma.

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollumerland bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2019 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum