Roeiers gezocht voor Fries Kampioenschap Drakenbootrace

Terug naar homepagina

Roeiers gezocht voor Fries Kampioenschap Drakenbootrace

Geplaatst op: 02-04-2019

KOLLUM – Wederom vindt dit jaar weer in Kollum het Open Fries Kampioenschap Drakenboot varen weer plaats. Dit jaar vindt dit spektakel plaats op zaterdag 22 juni 2019. Het eerste startschot zal om 14.00 uur worden gelost. De voorbereidingen van deze zevende editie zijn alweer in volle gang en het beloofd weer een sportieve en gezellige dag te worden. In 2018 gingen in een spannende strijd zo’n 300 deelnemers verdeeld over 16 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis.

In totaal kunnen er 30 teams aan mee doen. We zijn dan ook nog op zoek naar enthousiaste teams die deze uitdaging aan willen gaan. Dit jaar is er voor gekozen om een dubbel Fries Kampioenschap Drakenbootrace te varen. Teams kunnen uit twee verschillende grootte van boten kiezen. Hierdoor kan een team uit tenminste 17 of 9 leden bestaan. Een team bestaat dan uit 16 peddellaars en één trommelaar of 8 peddellaars en één trommelaar. Zo wordt het gemakkelijker om een team samen te stellen. De inschrijving is al weer open op www.drakenbootfestivalkollum.nl en de eerste teams hebben zich al weer aangemeld.

Naast de Drakenbootrace zijn er op 22 juni 2019 nog veel meer te doen aan activiteiten met onder andere veel live muziek, mega groot terras aan het water, kinderspelen en een swingende afsluiting met stemmingsorkest “Butterfly” tot in de late uurtjes in de grote feesttent. Hoofdsponsor is opnieuw Jumbo – Harm de Hoop Kollum. Wie wordt Fries kampioen in 2019? Één ding is zeker… het wordt weer een groots spektakel!!

Teams gezocht poster

AGENDA

Op 4,5,6,7 en 8 juli 2019 vindt op het Maartensplein te Kollum ’s avonds een uniek spektakel plaats gebaseerd op het zogenaamde Kollumer Oproer uit 1797.

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollumerland bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2019 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum