NAM-infotruck komt 22 juni naar Kollum

Terug naar homepagina

NAM-infotruck komt 22 juni naar Kollum

Geplaatst op: 14-06-2017

KOLLUM – De NAM zal in de week van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 23 juni met haar infotruck op tournee gaan door Noordoost Fryslân. Op donderdagochtend 22 juni 2017 is de infotruck van 09.00 tot 12.00 uur te vinden op het parkeerplaats bij de Jumbo in Kollum. Sinds enkele jaren zet NAM de truck steeds vaker in om met inwoners in gesprek te gaan over gaswinning. NAM is al tientallen jaren actief in Noordoost Fryslân met het winnen van aardgas uit kleine gasvelden.

In de infotruck kan iedereen in gesprek gaan met NAM medewerkers. Ook is er informatiemateriaal aanwezig, zoals gegevens over bodemdaling en de ligging van de gasvelden. Daarnaast wordt informatie gegeven over de rol van het aardgas in de Nederlandse energiehuishouding. Waarom wordt aardgas gewonnen in Nederland? De NAM medewerkers vinden het belangrijk om in gesprek te blijven met de omgeving, de infotruck blijkt daarbij een belangrijk communicatiemiddel. Zo stond de infotruck vorig jaar in Drenthe en Overijssel. Ook werd al een bezoek aan Ternaard gebracht.

In Nederland zijn zo’n 140 kleine gasvelden. Hoewel deze velden vaak honderden keren kleiner zijn dan het Groningen gasveld, leveren ze samen zo’n 40% van het Nederlandse aardgas. Om het aardgas te winnen zijn in de afgelopen jaren tientallen boringen uitgevoerd. De eerste boring in Noordoost Fryslân was begin jaren 60 bij Blije. Sindsdien zijn zo’n 35 boringen uitgevoerd in Noordoost Fryslân. Vijf jaar gelden werd een nieuwe locatie aangelegd bij Ee. Dat kleine veld levert voldoende aardgas voor alle Friese huishoudens, 12 jaar lang.

AGENDA

Zaterdag 01 juli 2017 is er op de Van der Schaaf Circuit in Kollum Autocross Nk Vrije Standaardklasse. (11.00 - 19.00 uur)

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollumerland bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2017 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum