Kerstmarkt in Kollum

Terug naar homepagina

Kerstmarkt in Kollum

Geplaatst op: 28-11-2016

Op vrijdag 9 december is er op de Voorstraat in Kollum een nostalgische kerstmarkt.

Deze kerstmarkt zal voor een groot gedeelte in het teken staan van het 150 jarig jubileum van ijsclub Concordia uit Kollum. De festiviteiten rond dit jubileum spelen zich af op de Eyso de Wendstraat. Daar zal de hele dag een kunstijsbaan liggen, waar ‘s morgens de jeugd van de basisscholen uit Kollum zal kunnen schaatsen.

De markt begint ‘s middags om 13:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

‘s Middags zal ook Reinier Paping, de winnaar van de legendarische Elfstedentocht uit 1963 aanwezig zijn. Hij komt op uitnodiging van de ijsclub en zal samen met wethouder Jelle Boerema stilstaan bij het jubileum van Concordia.

Op de markt zijn diverse stands en oude ambachten te bewonderen. Filmhuis Kollum vertoont video’s van de jubilerende ijsclub in Oostenburg. De Maartenskerk is open en daar is ‘s middags kerkorgel en trompet muziek te beluisteren.

‘s Avonds is er een optreden van zangkoor Advendo.
In de notaristuin is ook een podium. Daar zullen kinderkoor Vredoza, Toontje Hoger en brassband Wilhelmina beurtelings een optreden verzorgen.

Om 19:00 uur zal de Kerstman zijn intocht doen. Kortom er is op vrijdag 9 december genoeg te beleven op de Voorstraat in Kollum.

De organisatie van de Kerstmarkt is een samenwerking geweest tussen de HIM, Ijsclub Concordia, Plaatselijk belang Kollum en de APK.

 

kerstposter

AGENDA

Vrijdag 24 Augustus

Wet ‘n Wild

Wat gaat de tijd toch snel! Nog even en dan breken de drie dagen Kollum Wet ‘n Wild weer aan! 24, 25 en 26 augustus 2018 maken we er met z’n allen weer een groot feest van!

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollumerland bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2018 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum