Afscheid burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a.

Terug naar homepagina

Afscheid burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a.

Geplaatst op: 13-12-2018

KOLLUM – Bij het afscheid van burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a. is hem de Erepenning van de gemeente uitgereikt. De raad is burgemeester Bilker zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij het ambt van burgemeester heeft uitgeoefend gedurende de jaren 2001 tot 2019. Om hier uiting aan te geven is hem de Erepenning uitgereikt. De heer Bilker is in 2001 benoemd als burgemeester van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Met ingang van 1 januari 2019 wordt de gemeente Kollumerland c.a. opgeheven. Dit omdat deze gemeente per die datum fuseert met de gemeenten Dongeradeel en Ferwerderadiel tot de gemeente Noardeast-Fryslân. Het is om die reden dat er op 12 december 2018 afscheid wordt genomen van burgemeester Bilker, na een periode van ruim 17 jaar als burgemeester.

Instelling gemeentelijke Erepenning
Bij raadsbesluit van 12 september 1960 is een gemeentelijke Erepenning ingesteld voor toekenning aan personen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente. Zo heeft de gemeenteraad van Kollumerland c.a. sinds 1961 28 erepenningen uitgereikt, voornamelijk aan personen verbonden met de gemeentelijke organisatie, zoals raadsleden, wethouders, burgemeesters of de gemeentesecretaris.

In aanloop naar de uitreiking werd de heer Bilker toegesproken door de vijf fractievoorzitters. Nestor van de raad, de heer Wieger Rekker, heeft aansluitend, namens de gemeenteraad, de Erepenning aan de burgemeester overhandigd.

20181212-afscheid-bilker-92-1024x683

© Foto: Sake Beerstra / rtvnof.nl

AGENDA

Maandag 20 Mei

Avondvierdaagse Kollum

Ook dit jaar wordt in Kollum weer traditioneel de avondvierdaagse gehouden. Dit wandelevenement vindt plaats van 20 mei tot en met 23 mei 2019. De start van de 10 km is elke dag van 17.30 tot 18.00 uur, de start van de 5 km is elke dag om 18.00 uur.

Over ons

HIM staat voor Handel Industrie en Middenstand en is een ondernemersvereniging waar diverse winkels en bedrijven uit Kollumerland bij aangesloten zijn. De HIM is er door ondernemers, voor ondernemers.

Laatste tweets

@beleefkollum | Volg ons nu!

Er zijn momenteel geen recente tweets.

Contactgegevens

HIM Kollum
Postbus 120
9290 AC Kollum

E-mail: info@himkollum.nl
Website: www.beleefkollum.nl
Facebook: www.facebook.com/beleefkollum

Copyright © 2019 HIM / Beleef Kollum - Realisatie: Nextstep Design, Kollum